Home » Verlichting voedingsmiddelenindustrie, wat zijn de aandachtspunten?
Bij weinig industrieën zijn veiligheid, preventie en hygiëne zo belangrijk als in de voedingsmiddelenindustrie. De verlichting die wordt gebruikt in deze industrie moet daarom ook voldoen aan zeer strenge eisen en criteria.
HACCP
Armaturen in de voedingsmiddelenindustrie moeten voldoen aan de Hazard Analysis Critical Control Points, ofwel HACCP. Bij de verwerking van voedingsmiddelen staat de veiligheid van het eten voorop, de HACCP is een voedselveiligheidsplan die valt onder de Europese wetgeving. Kernpunten omtrent de verlichting onder de HACCP:
Productiehallen waar levensmiddelen in worden verwerkt zijn vaak een gevoelige werkomgeving i.v.m. gevoelige grondstoffen die daar verwerkt worden. De productieprocessen hebben afhankelijk per situatie vaak hoge temperaturen, en lage temperaturen bij de verpakkingsprocessen. De armaturen in dit soort hallen moeten hiervoor geschikt zijn en gemaakt zijn met hoge kwaliteit componenten. Het moet onmogelijk zijn dat er een onderdeel loskomt en het productieproces verontreinigt. De armaturen moeten tevens glad zijn en eenvoudig te reinigen.
Wij hebben een aantal armaturen die geschikt zijn voor de toepassing in de voedselverwerkingsindustrie. Wij helpen u graag verder met een gratis en vrijblijvend lichtadvies en offerte, eventuele installatie is ook mogelijk. Contacteer ons direct voor de mogelijkheden!